Villa Anna

Boka er konferens på Villa Anna - Boutique- och gastrohotell i Centrala Uppsala

Välkommen hem till Villa Anna

Möten i en hemtrevlig oas
Mitt i Uppsalas historiska kvarter, med Domkyrkan och Universitet som grannar, ligger det intima hotellet Villa Anna. Ni möts av ett personligt hotell i liten skala som präglas av en varm hemma hos-känsla. Samtliga rum har sitt personliga signum i form av färgval, textilier och tapeter och möbler i svensk design. Passa på att konferera i den harmoniska vinkällaren, ett annorlunda alternativ för mindre möten.

Nordiskt av naturen

Frukosten på Villa Anna består av noggrant utvalda råvaror från lokala gårdar. Ni bjuds på rykande färskt bröd med egenkärnat smör, marmelader, ägg, gårdsbacon, fil och yoghurt från Väddö, pannkakor med hjortronsylt, kavelgris och fattiga riddare. Menyn på kvällen bjuder på spänning, dynamik, upplevelse, kvalitet och en känsla av gala. Gös, lamm, pilgrimsmussla och kycklinglever är några av råvarorna som används i de kulinariska rätterna.

En liten historia

Byggnaden ritades av bröderna Axel och Hjalmar Kumlien, arkitekterna bakom Grand Hotel i Stockholm, på uppdrag av brukspatron Carl Edward Ekman. Året var 1874 och han ville helt enkelt ge en gåva till dottern Anna Gustafva Ekman och hennes make Knut Henning Geselius von Schéele. Då professor von Scheele senare utnämndes till biskop i Visby såldes villan till Uppsala Läkarförening. Mellan åren 1879-1942 rymde den Kalmar nation, Läkarföreningens bibliotek och den kristna flickskolan Lindska Skolan. Huset köptes så småningom av domkyrkoförsamlingen och nyttjades som församlingshem. Sen år 1660 går området kring Villa Anna under namnet Odinslund och allén, som är anlagd av botaniker Carl von Linné, är ett av Uppsalas äldsta promenadstråk.

Mötesrum
Lindska salen
bjuder på ett vackert ljusinsläpp från taket som ger en luftig och härlig känsla. Ett inglasat hörn släpper in såväl dagsljus som himlens stjärnor. Salen kan även släckas ned för en film- eller bildvisning. Plats för 10-80 personer. Senaste teknik i form av fast, trådlöst Internet, white board, blädderblock, projektor med HDMI- och VGA-ingång samt en uppskattad ljudanläggning.

Svit med Salong är ett vackert rum med plats för upp till 8 personer, trådlöst Internet, white board, blädderblock, 42 tums plasmaskärm med HDMI- och VGA-ingång.

Vinkällaren En harmonisk och annorlunda konferenslokal för upp till 14 personer. Trådlöst Internet, white board, blädderblock, och projektor.

Lilla Salongen Ett styrelserum med fönster åt två håll. Plats för upp till 16 personer.