Vadstena Klosterhotel

Här kombineras historiens vingslag med modern design

På Vadstena Klosterhotel kombineras historiens vingslag med modern design

Bo som Heliga Birgitta i medeltidsstaden som andas mytomspunnen svensk historia, ät middag i munkarnas gamla sovsalar eller avnjut en heldag på spa där du omfamnas av värme och ro. De tjocka väggarna, stengolven och de höga kryssvalven skymtar om hur livet en gång var i klostret.

Vi erbjuder weekendpaket & konferenser samt bröllops- och festarrangemang i en unik medeltid miljö som vi på bästa sätt tagit tillvara på utan att tumma på bekvämlighet och kvalitet. Hotellet och Restaurant Munkklostret är inrymda i några av Sveriges äldsta byggnader; den Heliga Birgittas kloster från 1300-talet och Birger Jarls furstepalats från 1200-talet och Kungasalen som är från 1253.

Tack vare våra olika byggnader, sju stycken, har vi möjlighet att tillgodose många gästers önskemål. Genuin klostermiljö, modernt boende, tillgänglighetsanpassat och konferenslokaler i olika storlekar och med olika inredning. Varje gäst kan hitta sitt favoritrum hos oss då alla rum har sin stil och atmosfär.

Hotellet ligger nära alla kulturella sevärdheter, pittoresk shopping i Vadstenas centrum och bad vid Vätterns strand. Exempel på turistattraktioner är Vadstena Klosterkyrkan, Sankta Birgittas Klostermuseum, Mårtens Skinnares hus, Hospitalsmuseet, Vadstena Slott, Pilgrimscentrum, Landsarkiv samt vackra omgivningar med till exempel Omberg och Tåkern.

Hotellet drivs av familjen Milton sen 1988.

Miljöcertifieringar

Vadstena Klosteröl

En återuppväckt ölbryggningstradition som startade redan på 1400-talet på Vadstena Klosterområde. Visste du att Vadstena Kloster var hemvist för nordens största ölbryggerier under medeltiden? En del av bryggeribyggnaderna finns bevarade precis framför Klosterkyrkan och arkeologiska rapporter visar på många intressanta fynd. Våren 2019 lanserade vi första versionen, ett historiskt öl som skapats med hjälp av gamla litteraturkällor och kulturgrödor. Låt dig väl smaka!

Konferens på Vadstena Klosterhotel och Slott

Bra möten gör skillnad. Åk på konferens, teambuilding konferens eller kickoff i harmonisk miljö i Vadstena, Östergötland. Här finns möjlighet till både roliga aktiviteter och utmaningar som god mat, fest, avslappning och SPA. En konferens på Vadstena Klosterhotel blir en upplevelse utöver det vanliga – och vi kan anordna konferenser för upp till 500 personer på Vadstena Slott.

Hotellets KlosterSPA

Det händer något när du kliver in till Vadstenas KlosterSPA. Här omfamnas du av en skön miljö med sprakande brasor och levande ljus samtidigt som själen har en chans till återhämtning. Ta ett dopp i  simbassängen där du kan flyta fram, medan sinnet transporteras in i viloläge. Värm sedan upp kropp och själ i heta bad som finns både utomhus och inomhus. Här finns också ångbad & bastu samt härliga, stilla ytor i jordnära färger där du kan avnjuta värmande örtteer och färsk frukt.

Vila en stund i historien, mitt i nutidens flöde… välkommen att gå i kloster!

Vi bjuder på en Historisk Odyssé!

Boka ditt möte på Vadstena Klosterhotel och upplev en fantastisk klosterguidning i en historisk miljö med vår kunniga och inlevelserika guide, Bengt Wigbrant.

Aktiviteten tar 1 timme och ni får bl.a. se Sveriges äldsta icke-religiösa byggnad, munkarnas sovsal och Heliga Birgittas kyrka som har 3 stjärnor i Michelinguiden. Välkommen till Sveriges mest spännande hotell!

Erbjudandet gäller nybokningar om minst 15 personer som genomförs under 2021 och kan inte kombineras med andra erbjudanden och rabatter.