Skytteholm Hotell & Konferens

En lagom svensk upplevelse

Vad betyder lagom? Inte för mycket. Inte för lite. Bara rätt.

Skytteholm Hotell & Konferens ligger på landet vid Mälarens strand på Ekerö. En lagom lång resa på cirka 30 minuter från Stockholms storstadspuls. Här hittar du Skytteholm mellan böljande hästhagar och Mälarö GK:s vackra golfbana med en magnifik utsikt över vattnet. På Skytteholm serverar vi det bästa av Sverige och svenska traditioner, i en uppgraderad version, med en personlig touch och alltid med finess. Vi tar fasta på svenska detaljer, almanackans dagar, på svenska maträtter och fika! [Fi:ka] på Skytteholm grundar sig i vår svenska matfilosofi. Vi tycker [Fi:ka] är livsviktigt! Det är när man fikar tillsammans som underverk sker tror vi. Vi tar hänsyn till den svenska naturen och vad årstidernas växlingar har att erbjudaVår filosofi kommer du att märka oavsett om du kommer hit som privatperson, konferensgäst eller festdeltagare.

Vi vill få dig att längta, minnas och le – jättemycket, lagom mycket!

En lagom svensk historia på Skytteholm - om vårt koncept

Vi på Skytteholm har påbörjat en resa – vi vill skapa en destination där våra gäster får lära sig mer om Sveriges historia men med glimten i ögat. Det är en hyllning till vår kultur, blandat med minnen från förr. En gastronomisk resa med svenska råvaror men också rum för nya moderna kombinationer. Med Konsumentföreningen Stockholm som fastighetsägare och Carl Milles fantastiska skulpturer i parken är det naturligt att bygga vidare på den svenska historien.
Vi vill utveckla en mötesplats med kända och bortglömda berättelser från förr, från igår och från och med nu. Här ska det firas svenska traditioner, hejas på svenska klassiker och skapas rum för personliga möten mellan människor som tycker det är trevligt att ses (IRL) ibland. Här får alla svenska klassiker komma fram på scenen.

Svensk midsommar

Vi tar midsommarfirandet på allvar med riktig midsommarstång, kransar, lekar och allt annat traditionsenligt som ni kan tänka er. ”Svensk Midsommar” är en fantastisk komplement till sommarfest eller konferens som garanterat lyfter stämningen med dans och lek.

Sjöpaviljongen med bastu

Passa på att slå er ner i sjöbastuns salonger både innan eller efter middagen. Här finns en bastu med panoramautsikt och när vädret tillåter finns också en terass njuta av. För den modiga finns möjlighet att ta ett iskallt dopp under vintertid.