Scandic Stora Hotellet

- en modern konferens & eventanläggning i hjärtat av Nyköping

En liten stad med stort utbud

Nyköping med sina 55 000 invånare är en expansiv stad, en timmes bilresa från Stockholm norrut och Linköping söderut. Scandic Stora Hotellet ligger mitt i Nyköpings centrum.

Våra mötesrum
Hotellet har under sommaren 2019 tagit en ny konferens & eventavdelning i bruk. Vi kan nu erbjuda en lokal för upp till 120 personer, tre lokaler för upp till 30 personer, 4 mötesrum för 8-12 personer. Flera av rummen är utmärkta för trevliga middagar samt andra evenemang.

Lokalerna är utrustade med modern teknik såsom Smart Board, Chromecast samt traditionell mötesutrustning. En lokal för 8 personer är utrustad för Skype-möten.

Huvuddelen av lokalerna ligger i direkt anslutning till Vardagsrummet, en spektakulär yta med över 5 meter i takhöjd. Härifrån kan man ta sig direkt ut till hotellets trädgård med uteservering.

Mat och dryck
I vår restaurang Voyage möts lokala råvaror med smaker från världens alla hörn. Helt enkelt en kulinarisk mötesplats för mat och dryck. Dagen börjar med en energigivande frukost med ekologiska alternativ. Här finner du en avdelning för veganer och gäster med allergier och intoleranser.

Lunchen dukas upp som en buffé i anslutning till det öppna köket. Här kan det bli många rätter om man vill. Dagligen finns soppa, fisk , kött, vegetariskt och en dessert. Naturligtvis även en stor salladsbuffé.

Konferensernas ”fikapaus” dukar vi gärna upp i Vardagsrummet utanför mötesrummen. Här finns både sött, gott och nyttigheter blandade som en tastebreak.

En konferensmiddag kan ha flera upplägg, allt från en ren arbetsmiddag till en festmåltid. Här finns både vår köksmästare och sommelier redo att hjälpa till med förslag.

För den lilla gruppen passar säkert Vinrummet perfekt för både provning och middag.

Hotellrummen och relaxavdelningen
Hotellet har 144 rum varav 2 sviter. 46 av dessa öppnades våren 2019. Samtliga rum är utrustade med TV kopplad till Chromecast, fri WIFI, kaffe/tekokare samt Faceprodukter i badrummet.

Hotellets relaxavdelning består av såväl torr som ångbastu, jacuzzi samt ett gym.

Bakom hotellet finns parkeringsplats för 200 bilar samt 3 platser för elbilsladdning. Även ett varmgarage finns mitt emot hotellet.

Miljöcertifieringar