Hotel Statt i Hässleholm

Boka klimatsmart möte för en hållbar framtid på Hotel Statt i Hässleholm

Klimatsmart möte på Hotel Statt i Hässleholm

Varför inte kombinera ett utmärkt konferensalternativ med att göra ett “statement”och möjliggöra miljövänligt resande? Hässleholm är knutpunkten som med fem inkommande linjer förbinder södra Sverige. Perfekt för företag som prioriterar den gröna resvägen.

Efter ägarbyte 2017 har hela anläggningen totalrenoverats. Med 93 rum, konferenskapacitet för 230 personer, flexibel festvåning för 100-500 personer och internationell, läcker atmosfär har Hotel Statt alla förutsättningar att anordna fantastiska helhetslösningar för dig. Och, du kan klimatkompensera. Hotellet är beläget 100 m från centralstationen, mitt city med härliga naturupplevelser runt hörnet och såklart finns parkeringshus med laddning för elbil i närheten. Vi rekommenderar verkligen en walk and talk på någon av de vackra vandringslederna som finns på Hovdala Vandringscenter eller ett äventyrligt besök på MultiLeVel vars zipline är den enda i Europa som transporterar rörelsehindrade och fotgängare.

Utöver hotellets kapacitet erbjuder vi Hässleholms Kulturhus 50 m från hotellet. Där finns 3 fina lokaler och maxkapacitet 400 personer. Parkeringshus i källaren med möjlighet till laddning av elbil.

Vi bryr oss. Om dig, om framtiden, om miljön och om varandra.

Vi prioriterar ett personligt värdskap i alla led, hög kvalité på mat med omtanke, en atmosfär du trivs i och såklart, modern teknik i alla mötesrum. Välkommen!

TÅG till Hässleholm från:
Malmö 40 min
Lund 30 min
Växjö 55 min
Kristianstad 20 min
Stockholm 3,5 h
Kastrup airport 1,5 h
* Kristianstad Airport 30 min med bil.

PARKERING
Hotel Statt ligger mitt på stortorget endast 100 m från järnvägsstationen så självklart rekommenderar vi först och främst att ta tåget till oss. Om du behöver ta bilen finns gott om parkeringar i Kulturhusets parkeringsgarage 100 m från hotellet för 7 kr/ timme dygnet runt,  samt en öppen parkeringsplats vid magasinsgatan 200 m från hotellet för endast 10 kr/ dygn. Både parkeringarna erbjuder laddningsstation för elbil.

Miljöcertifieringar

Kombinera konferens med natur

Rörelse och frisk luft gör dig mer kreativ! Använd detta på konferens hos oss; utnyttja närheten till underbar natur och djur. Vandra på Hovdala Vandringscenter, och ta med fikan eller lunchen ut i naturen.

Hovdala Vandringscentrum bjuder på unika naturupplevelser i ett landskap som bildats av mäktiga jordskalv och inlandsis för tusentals år sedan. Här finns åsar med vackra utsiktsplatser, dalgångar med slingrande vattendrag, vulkanrester, raviner och vidsträckta ängsmarker. Vandringssystemet på Hovdala omfattar rundlederna Höjdarnas Höjdarled 22 km, Jakten på Gullspira 21 km, I Posta-Nillas spår 26 km och Finjasjöleden 20 km. Några av lederna är utformade som åttor, lämpliga för hel- och halvdagsvandring. För dig som inte vill gå så långt finns kortare slingor och promenadstråk. Du börjar lämpligen din vandring vid Hovdala slott som ligger i områdets mitt. Här finns under slottets öppettider tillgång till toaletter och vatten. Parkera invid slottet där du också finner vandringskartor.

aktivitet statt hässleholm

Aktivitetsutbud

Vi erbjuder roliga och unika aktiviteter för både dig som vill vara inomhus och utomhus. Varför inte lägga delar av konferensen ute på Hovdalas vackra vandringsleder? Utmana gruppen på MultiLeVel som erbjuder klätterträd, höghöjdsbana och Europas enda zipline som transporterar både fotgängare och rörelsehindrade, gör årets HLR-utbildning till en teambuilding, lär dig att imponera med coola drinkar i vår bartenderskola, dansa HAKA-dans, irritera dig på Douglas Nordenbelts magiska trick som är helt obegripliga eller annat. Kontakta oss för mer information och dina önskemål.

Annorlunda middag 12 meter under jorden

Ät middag i Tykarpsgrottan 12 meter under jorden. En unik upplevelse lämplig för upp till 50 personer. Vi ordnar transporten!

Tykarpsgrottan är en nedlagd kalkgruva där man sedan 1920-talet hållit guidade visningar för allmänheten. Stora salen, gruvans största rum, är omgiven av robusta pelare och långa svindlande gångar. Här kan du avnjuta en annorlunda middag i skenet av levande ljus och en högst ovanlig atmosfär för särskilda tillfällen. Varför inte inleda middagen med en Vargtass, en värmande drink som gör gott i den +8°c svala gruvan?