Högberga Gård

Historisk utsiktsplats för livsnjutare sedan 1911

Extra MötesVagans - På toppen vid Stockholms inlopp

Med en bedårande utsikt över Stockholms inlopp tronar Högberga Gård mäktigt på en klippa. Här finner du Sveriges första toscanska vinfabrik, moderna mötesrum med strålande havsutsikt, prisbelönt kök, matstudio, havsspa med varm utomhuskälla, vedeldad bastu, jacuzzi och relax. Totalt erbjuds 67 nyrenoverade hotellrum och 101 sköna bäddar.

Eget vin i Sveriges första toscanska vinfabrik och prisbelönt kök
I herrgården finns ett flertal ståtliga matsalar i olika storlekar. Köket är prisbelönt och här arbetar kockar som bland annat varit med i Svenska Kocklandslaget. På Högberga Gård finns en matstudio där upp till 30 personer kan laga mat tillsammans. I den unika vinkällaren lagras det egentillverkade toscanska rödvinet, men också ett stort urval av utsökta viner från hela världen. I Högberga Vinfabrik bjuds det gärna upp till annorlunda vinprovningar och det finns till och med möjlighet att prova direkt ur ekfaten.

Möte med ensamrätt
I Paviljongen möts mindre grupper helt i avskildhet. Mötesrummet Utsikten bjuder på en hisnande havsutsikt och har en egen terrass och braskamin; jacuzzi, vedeldad bastu, kallbad och skön relax. Utanför ligger den varma källan som håller sköna 38 grader året runt.

Miljöcertifieringar

Vårt kök - värt en omväg

Från ord till jord till bord
I köket arbetar man alltid utefter säsongens skafferi och med ett genuint hantverk för att framhäva råvarorna. Matfilosofi är enkel; “Mat ska vara lagad med mycket kärlek. Vi krånglar inte till det i onödan men lagar gärna onödigt god mat. Vi arbetar för en hållbar matproduktion med så lite miljöpåverkan som möjligt och väljer lokala producenter så långt vi kan. Kärlek, respekt, finess.”

Konferens i eget hus

I Paviljongen erbjuds saltstänkta möten helt i avskildhet. Eget hus på en klippa som vetter ut mot Stockholms inlopp där de stora färjorna alldeles ljudlöst glider förbi.

Segla med FLYT

Ett äventyrligt vågspel. Närkontakt med havet. Sol- och saltstänkta skärgårdsturer. Styvhet, balans, styrka och driv. Stärkt gemenskap och ny mötesenergi. Med vår splitter nya Arcona 465 Performance/Cruiser som är byggd i kolfiber får ni en riktigt nära-havet-upplevelse tillsammans med ​kollegor, leverantörer eller kunder.  På FLYT Stockholm erbjuder vi dagseglatser för upp till 8 personer. Vill man ha det bästa av två världar kombinerar man enkelt med ett dygn på Högberga Gård.

Välkomna till Högberga Gård!