Grythyttans Gästgivaregård

Livsnjutning sedan 1641

Inspirerande möten i historisk miljö

Grythyttans Gästgivaregård grundas år 1641 på order av Drottning Kristina. Året innan hade nämligen en ny landsväg anlagts, som ledde till silverbruket i Hällefors, och drottningen ville att resenärerna skulle kunna erbjudas god mat och skön vila på resan.

 

Gott värdskap är Grythyttans Gästgivaregårds signum än idag. Vi vet hur viktigt inspirerande miljöer, sköna sängar och personlig service är för kreativa idéer och bra beslut. Och numera är Grythyttans Gästgivaregård en gastronomisk destination i världsklass – vårt kök är tongivande i det svenska matlandskapet och vår vinkällare är en av Europas allra bästa.

 

Den historiska estetiken och unika miljön är omsorgsfullt bevarad, men våra möteslokaler är självklart utrustade med all teknik ni behöver för framgångsrika möten. Vårt största konferensrum Galleriet rymmer upp till 100 personer, men vi har även ett flertal mindre lokaler – alla med egen karaktär.  Har ni behov av enskilda eller sekretessbelagda möten har ni även möjlighet att abonnera hela Gästgivaregården.

 

Sedan 2014 ägs och drivs Grythyttans Gästgivaregård av familjen Spendrup. Välkommen att kontakta oss, så hjälper vi er att planera en fantastisk vistelse för ert företag!

Miljöcertifieringar

ISO 14001/ISO 20121