Conventum Örebro

Sveriges centralaste multianläggning för konferens, kongress, mässa och nöjen

Från vision till verklighet!

Inför Örebros 700-års jubileum fanns ett behov av en ny teater och en stor sal som kunde användas för bl.a. ungdomsverksamhet. Dessutom behövdes hotell och kongresslokaler. Stadsfullmäktige tog därför beslut att bygga ett medborgarhus för dessa ändamål och med Folketshus-rörelsen som hyresgäst. 700-års jubiléet låg nära och bröderna Erik och Tore Ahlsén utsågs till arkitekter. Nu börjar en spännande resa för Örebro turism- och mötes bransch.

På slutet av 1990-talet sker stora hotelletableringar i Örebro stadskärna. Nu kan staden erbjuda fler hotellbäddar till sina konferensgäster och grunden för långväga möten är lagd. För att främja mötesindustrin i Örebro insåg kommunen att i samarbete med destination Örebro satsa högre. Att kunna stå värd för riktigt stora möten. Läget, mitt i Sverige är perfekt. Planerna på att bygga en kongressanläggning i anslutning till Medborgarhuset och Stadsbiblioteket börjar förankra sig.

År 2004, efter 19 månaders hårt arbete av ett trettiotal företag inblandat (dryga 80 % företag från närområdet), invigs kongressanläggningen som är uppdelad i tre plan och har kapacitet att ta emot 1470 gäster. Här finns plats för utställningar, minimässor, kongresser, banketter och konsertlokal för 2 200 personer.

Namnet Conventum bestämdes för konferens och kongressbyggnaden och en entreprenör skall utses till att driva detta. Bicky Chakraborty VD för Elite Hotels och Håkan Bergström, hotellchef för Elite Stora Hotellet, vinner upphandlingen och driver sedan 2004 Conventum under bolaget Kongrexum.

År 2008 kompletteras Conventum Konferens och Conventum Kongresshall med Conventum Arena. En arena med öppen planlösning på 4 800 kvm. En fantastisk lokal för mässor, konserter, middagar och företagsevent

Nu står Örebro sig stadigt rustad med sin centrala kärna med storstadsliv som kompletteras av sina vackra omgivningar, sin historia, de goda kommunikationsmöjligheterna och de tre stora arenorna som alltid är redo att sätta möten mellan människor i fokus.

Miljöcertifieringar