Biskops Arnö

Konferera i en historisk miljö med vackra lokaler och personlig service

Biskops Arnö Kurs och Konferens - den gröna ön i Mälaren

På mindre än en timme från de flesta orter i Mälardalen och Stockholm hittar ni Biskops Arnö.
På en egen ö, strax norr om Bålsta.
Här finns en inspirerande konferensgård som i grunden är en folkhögskola som välkomnar konferensgäster, festarrangemang, större och mindre grupper. Biskops Arnö bjuder på en unik historia som omfattar hela ön Den rofyllda miljön ger inspiration och lugn. Anläggningen har möjlighet att erbjuda den personliga konferensen och försöker alltid att tillgodose gästens önskemål. Önskar du ha en oförglömlig konferens till humana priser på en plats med något för alla och personlig service, då har ni hittat rätt.

Konferens med övernattning.
Övernatta i en av Biskops Arnös trevliga flyglar från 1729 som blivit varsamt renoverade.
För konferenser med övernattning för större grupper sommartid har vi även vandrarhemmet att tillgå.

Dagkonferens.
Boka ett möte eller utbildning över dagen för större eller mindre grupper, avsluta gärna dagen med en middag innan hemresa.

Miljöcertifieringar

God mat är livets krydda

Köket på Biskops Arnö är krav-certifierat och här bedrivs ett kontinuerligt och målinriktat miljöarbete där man eftersträvar att leva resurssnålt och miljövänligt.
Köket erbjuder en härlig varierande husmanskost och använder sig av en egen örtagård för att sätta krydda på anrättningarna. Vi bjuder gärna på helt vegetariska rätter om ni önskar.

Miljötänk en självklarhet

Hänsynen till miljön och till kommande generationer ligger till grund för anläggningens arbete. Miljöarbetet är en förutsättning för en ekologiskt hållbar utveckling. Man värnar om vår miljö, den yttre såväl som den inre. Biskops-Arnö är ett Natura 2000-område, där länsstyrelsen har yttersta ansvaret för den yttre miljön. I samarbete med ägaren Statens Fastighetsverk och öns arrendatorer, genomsyras verksamheten på Biskops Arnö av att behålla ett öppet och levande kulturlandskap med betande får och kor.

Upplev på Biskops Arnö

På denna konferensanläggning blir mötet aldrig tråkigt. Det är bara fantasin som sätter gränser. Här finns förutsättningarna för ett stort och varierat utbud av aktiviteter. Ön bjuder på en fantastisk natur med stigar som är uppmärkta. Se den 550 år gamla eken som är den äldsta i Håbo kommun. Eller boka den vedeldade bastun och ta ett dopp i sjön, både sommar och vinter. Vi  försöker i mesta möjliga mån att alltid uppfylla era önskemål.