Åkeshofs Slott

Det gröna slottet i trädgårdsstaden Åkeshov

Mat och möten på det gröna slottet i Bromma

Välkommen till Åkeshofs Slott i Bromma, Stockholm. Här kan du anordna fester, konferenser, bröllop och middagar, men även bo kvar i någon av slottets flyglar. Fördelen med att vara just ett litet slott är att även möten och tillställningar förblir intima och personliga.

Grönskan från våra vackra omgivningar i naturreservatet Judarskogen och från vårt läge i trädgårdsstaden Bromma avspeglar sig i inredningen, och inte minst i vårt kök. Här på Åkeshofs Slott är maten en stor del av upplevelsen och vi är extra stolta över vår gröna matfilosofi och vårt uppskattade gröna kök.

Vår matfilosofi – Det gröna köket

Natur, miljö, och hälsa är viktigt för oss och vi har en stor kärlek till grönt! Mycket smaker och näring sitter i grönsakerna, örterna och växterna. I det gröna köket lägger vi naturligt fokus på hållbarhet och vi väljer i möjligaste mån närproducerade råvaror från småskaliga gårdar och odlare. Vi förnyar och utvecklar oss hela tiden och vill utmana, överraska och inspirera våra gäster med vår gröna matfilosofi

Vår vegetariska frukost innehåller godsaker som t.ex.: Rustikt bröd, variationer på ägg, gröt, bär, yoghurt som du själv smaksätter, marmelader, uppskuren frukt efter säsong, varma grönsaker och vår egen gröna juice.

Vår lunch består av en salladsbuffé och serverad vegovarmrätt samt kaffe och kaka.

Vi serverar ibland fisk och kött till middagarna men alltid enligt vår matfilosofi.

Blomsterbindning på det gröna slottet

Tillsammans med slottets egen Trädgårdsmästare och florist skapar ni på ett innovativt sätt säsongsbetonade fantasifulla arrangemang till högtider eller varför inte till personalfesten, julen, påsk, kräftskivan eller studenten?
Efteråt får alla med sig eget arrangemang med sig hem. Allt material som använts t.ex. skålar/krukor ingår.